19 december 2020

Julgranen på plats

Julen


Nu är granen på plast här hemma. Vi har lite delade meningar om när man ska sätta upp den. Tjejerna vill gärna köpa och klä den 1 december medan jag vill vänta till Lucia och sen har vi Oskar som tycker att granen ska upp någon dag innan julafton. Jag förstår barnen som vill njuta av julen här hemma så länge som möjligt, speciellt då dem bara är här hälften av tiden fram till jul och Oskar har som tradition att det snart är jul när man får upp julgranen.
 
Därför känner jag att man kan landa någonstans där emellan och får man upp den till Lucia så blir det ju väldigt mysigt när vi har folk över på lussefika. Har ni några traditioner kring detta hos er?


Nu blev det ju ingen stor bjudning här på Lucia men mina förälderar och min bror kom över på lite fika. Har ju annars julpyssel och julmingel med mina kompisar innan kulmen det fick jag tyvärr ställa in i år. Först gången sedan jag flyttade hemifrån 2006 som jag ställer in det helt. Men vad gör det i tider som dessa. Det kommer ju fler jular och förhoppningsvis får man möjligheten då istället. Försöker tänka så med det mesta som inte blir som vanligt just nu.
 
Det kommer fler tillfällen och förhoppningsvis om det inte händer en något så får man uppleva det. Har ju annars levt lite efter budskapet att man inte ska ta saker förfivet och njuta här och nu eftersom man inte vet när sista gången är. Men ska man tänka så just nu blir man ju bara deprimirad så nu försöker jag leva i nuet genom att göra det bästa av situationen men ändå tänka lite framåt. 
 

Idag har jag bara städat och fixat här hemma. Imorgon kommer barnen och ska vara här till julaftons morgon. Sedan får jag tillbaka dem på juldagen då vi ska fira lilla jul. Vi har ju gjort så att vi har barnen varannat år på julafton och har man inte barnen på julafton så har man dem på nyårsafton. Tycker de fungerar utmärkt att ha det så trotts att man egentligen vill ha dem hela tiden. Men är man separerad med deras far så är det ett bra upplägg. 

Ha en fin kväll nu! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress