13 december 2020

Glad Lucia!

Mammaliv

 
Hoppas ni haft en mysig Lucia och en fin tredje advent idag. Här började vi dagen tidigt med att titta på Luciamorgon på tv. De sände från Jukkasjärvi och gud va sugen man blev på lite snö när man såg bilderna från de vackra snöklädda landskapen. Sedan skulle vi tända tredje ljuset i adventsljusstaken men till barnens förvåning hade Nissen i natt bytt ut ljusen till morötter! Den där Nissen som flyttat in här, han är rätt busig han. 


Änsålänge har han färgat mjölken till frukosten rosa, lagt snöflingor av vit choklad i barnens frukostflingor, hängt upp reflexer i lägenheten som barnen fått leta efter med ficklampa i mörkret, fyllt badrummet med ballonger, stökat ner i köket och bakat lussebullar till barnen på natten och nu sist bytt ut ljusen till morötter... Undra vad som kommer hända härnäst...
 
Idag har vi haft mina förälderar här på lite lussefika. Barnen fick gå luciatåg för oss och sedan tittade vi på de inspelade avslutningarna på barnens aktiviteter. Eftersom inga vuxna får vara i lokalerna för aktiviteterna så har många valt att filma och skicka ut länkar till föräldrar. Detta tycker jag är superbra och kul att få visa mormor och morfar som kanske ändå inte hade kunnat vara på plats.
 
 
Samma har de ju varit i skolan. Inga föråldrar får gå in och det traditionella Lucia firandet i Gustav Vasa kyrka för vänner och familj ställdes in för ett tåg i skolans lokaler för bara elever. Vi hoppades på en film från det men tyvär så godkände inte alla förälderar att de skulle filmas så det blev bara en ljudupptagning. Lite tråkigt när man letat Luciakläder, ljus och lyktor samt vet hur stolt Belle var för att äntligen få i tvåan och få gå i tåget samt även vara ljusbärare likt sin storasyster för tre år sedan. Men men de va iallafall mysigt att lyssna på i efterhand.
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och sussa. Imorgon väntar en ny spännade vecka! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress