Men gud är det redan 3 december! November bara försvann, de måste ju varit för att vi spenderade hela månaden i karantän så det känns verkligen som att vi hoppade från oktober direkt till december. Väldigt kort höst med andra ord. Men det gör verkligen inget för mig då hösten gärna får vara kort. Alltså den delen av hösten då löven är sådär vackert röd-orangea och man får njuta av halvvarma soliga stunder då njuter jag av hösten. Men när alla löv är borta och det har blivit sådär regnigt, grått och kladdigt, då kan vi hoppa till vintern. Tyvärr så innebär väl även december sådant väder så vet inte ens om man kan räkna december som en vintermånad längre här i Stockholm... Lite snö vill man ju ha för att få den rätta vinterkänslan. Men då får vi väl flytta norrut. 
 
Men hoppas på lite puder kan man ju alltid. Nu ser det ju ut att bli lite kallare så förhoppningsvis kanske det landar lite snö på marken. Men jag har iallafall fått lite vintrig och julig känsla här hemma. Julblommor gör ju så mycket. Köpte årets första snittamaryllis i helgen. Valde både helvita som jag brukar köpa men även dessa vackra vitröda. Visst får man lite polkagrisfeeling av dem? Så mysigt!
 
Vilket får in mig på detta drinktips som jag hittade inne hos @klingskitchen Candy Cane Mojito eller Polkagris mojito som man också kan översätta det till. Denna kommer jag prova till lucia då jag ska bjuda över familjen på lite gott.
 
 

Polkamojito

4 glas

 

Ingredienser

8 st polkagrisstänger

1 dl socker

1 dl vatten

Mynta

Lime

Krossad is

Bubbelvatten

Ev. ljus rom 

 

Gör så här;

Börja med att göra en polkagrissirap. Mortla 4 st polkagrisstänger, lägg i en kastrull med 1 dl socker och 1 dl vatten. Koka upp och låt svalna.

 

Till ett glas behöver du 2 msk polkasirap, 10 mynta blad som du krossar i glaset och 1 msk pressad lime. Fyll upp glaset med krossad is och bubbelvatten. För alkohol i tillsätt 4 cl ljus rom. Dekorera med de överblivna polkastängerna.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress