15 april 2020

Påsken

Påsk


Har haft en underbar påskledighet trotts att vi inte kunde fira på samma sätt som vanligt. På långfredagen var vi ute hos mina förälderar och åt en liten påsklunch utomhus. Vi brukar ju samlas hela släkten och äta buffé men det får vänta till nästa år. De va mysigt att träffa mamma och pappa igen och de fick äntligen träffa barnen också. Vi har  håkt oss borta i några veckor nu. Ja, praktiskt taget ända sedan vi kom hem från Idre 1/3 och Corona blossade upp riktigt. 

Barnen är ju vana att träffa mina förälderar rätt ofta så det har varit några kvällar med tårar av saknad. Trotts att Vinslöv är friska så vet man ju aldrig om man när på något så vi höll avståndet som rekommenderas och satt utomhus för säkerhetens skull. 


Lea fick en ny cykel i påskpresent och Belle fick ta över Leas gamla. Som egentligen inte är gammal på något sätt utan Lea har typ cyklat försiktigt på den under två somrar. Så båda va helt överlyckliga och cyklade runt på altanen. Lea tog även en sväng med oss på vägen när vi gick en runda med Sigge. Belle har inte riktigt lärt sig cykla helt själv än så det blir sommarens uppgift. Bort med stödhjulen! 
 

Påskafton firade vi hemma själva med trerätters där barnen va med och tillträdde maten. Man märker hur stora båda blivit då de klarar av att göra så mycket själva. Det blir verkligen avlastning istället för att matlagningen ska ta dubbelt så lång tid då man också ska hjälpa barnen och samtidigt laga mat. Nej nu kan man ge den ena uppdrag "fixa sallad" och den andra att vispa ihop efterrätten. 

 
Det blev en klassisk efterrätt med vitchokladmousse i kinderägg som gick hem hos både stora som små. 
Har lagt ut receptet förr då jag gjorde nästan samma efterrätt så ni finner det här om ni vill göra en egen någon gång. Delade äggen i två delar där det redan finns en skarv. Mycket enkel efterrätt men lite festlig. 


Hoppas ni också hade en mysig påsk!
 

 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress