Inlägget i samarbete med Lindt Sverige
 
Gud så goda dessa After eight bollar var. Bara måste dela med mig av receptet som först fann på en tjejs Instagramsida, men jag kommer tyvärr inte kommer vems.. Inland går swipa det fort.... Men efter lite googlade hirrade jag receptet på fler olika sidor som jag tog efter.

Jag fick tidigare i december hem ett gäng Excellence chokladkakor av Lindt i och med ett samarbete jag har med dem och Smakbox. Deras choklad är av högsta kvalitet, skapade av chokladmästare i Schweiz som använder de finaste ingredienserna för att få bästa smak och konsistens. Vi har verkligen njutit av chokladkakorna och delat dem i små bitar när vi önskat lyxa till det lite extra på kvällskvisten. Men eftersom deras chokladkakor också lämpar sig väldigt bra för temperering så passar de ju även utmärkt att baka med nu inför jul. Därför åkte två stycken ner i denna smet. 
 

Jag använde de utan smaksättning eftersom after eighten skulle vara så framträdande som möjligt men här kan man ju göra som man vill om man själv vill mixtra och ha ytterligare en smak på bollarna.
 

Ingredienser

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad

25 g smör

florsocker till garnering

 

Gör så här;

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna och bryt chokladen i bitar, lägg allt i en skål. Tillsätt det mjuka smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten och rulla dem i florsocker.

 
Perfekta att bjuda på till advent, julafton eller varför inte lägga i en snygg ask och ge bort i julklapp. Ätbara presenter är ju aldrig fel!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress