5 november 2018

Halloween

Halloween

  
Vi är ju mitt uppe i alla halloweenfiranden och i onsdags var det ”riktiga” halloween. Halloween infaller ju alltid 31/10 men förstår att folk väntar med att fira till närmsta helg då det flesta jobbar i veckorna. 
 
Men vad jag förstår så ska man inte blanda i hop allt festande och skoj på Halloween med alla helgonas dag eller allahelgonahelgen då man brukar tända ljus på våra avlidnas gravar. Vi var en sväng förbi kyrkogården i fredags och fixade lite på min farfars samt min mormors och morfars grav. De va länge sedan jag var där, kändes fint att få gå och föra något för dem. Blir alltid så spirituell när jag är på kyrkogårdar. Får liksom känslan av respekt för de döda och man blir rätt lugn och försiktig. Nästan så man börjar viska till varandra när man pratar. Är det fler som känner så eller är jag lite knäpp?
 
 
Barnen hade deras firande i skolan innan höstlovet. De tycker att det är så roligt att klä ut sig. Frågar ni mig så tycker jag att själva Halloweenfirandet mest är för barnen eller barnfamiljen som firar ihop. Men klart att en maskeradfest skulle ju inte jag säga nej till men då är ju jag också av den yngre skaran. De som är äldre har liksom inte samma anknytning till Halloween då det blivit en grej här i Sverige bara de senaste 10-15 åren. 
 
 
Belles läskiga halloweenoutfit <3
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress