Påskafton spenderades hos oss i år fast svärmor va den som stod för maten! Jag ville dra mitt strå till stacken och fixade dukningen och en efterrätt som va lite påskinspirerad. Allt vart supergott som vanligt :) Mycket god mat har det blivit nu i påsk...
 
Vi vart inte så många från min mans sida av släkten då sjukdomar och andra planer tyvärr härskade. Men trevligt att de som kom kunde tycker jag och ibland är det ganska skönt att inte va så många.
 
Kvällen bjöd på present och äggutdelning, ett supergott lam till varmrätt som svärmors man haft på långkok, gott vin och trevliga samtal. 
 
 
 
 
 
Så här såg efterrätten ut som jag knåpat ihop. 
 
 
Mycket enkel att göra och ser väldigt rolig och passande ut nu till påsk! 
 
Recept 10 potioner
10 st kinderägg 
1 dl kesella
2 dl vispgrädde
1 ägg
150g vit choklad
lite hjortronsylt
bär och ev lite vaniljglass vid sidan av
 
Gör så här; 
Skär försiktigt av toppen på kinderägget så du kan pilla ut den gula plastsaken med leksaken. Jag satte chokladäggen i en äggkartong för att få stabilitet och ha alla samlade sedan vispade jag ihop innehållet.
Vispa grädden i en bunke för sig, smält chokladen och vispa ner ägget under hårdvispning. Tillsätt sedan kesellan i ägg och chokladblandningen och rör tillsist ner grädden.
Fyll äggen med blandningen och ställ in i kylen i ca 1 timme. Ta sedan ut äggen och gröp ett litet hål i moussen för att kunna klicka ner lite hjortronsylt och hacka bären. Färdigt att servera!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress