Tänkte att de skulle va kul att baka en egen tårta till Belles kalas och kom på att formen på en etta är rätt enkel att göra. Jag fyllde den med vitchokladmousse och hallon sylt och vispade grädde som jag spritsade på tårtan och till sist dekorerade jag den med färska bär.


Jag hade dock inte bestämt mig för fyllning till efter tårtbottnarna va klara så hade jag gjort den igen tror jag att jag hade föredragit chokladbottnar istället men det här vart gott det med.
 
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blandar sedan resten av ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten tills det precis blandat sig. Rör inte för mycket, då rör man ut all luft som man vispat in. Jag hällde upp smeten i en långpanna som jag klätt med bakplåtspapper så jag kunde skära ut ettan men vill du göra vanlig tårta så häll upp den i en smörad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 35 minuter.

 
Vitchokladmousse
2 dl grädde
150 g vitchoklad
1 ägg
1 dl kesella
 
Gör så här
Vispa grädden i en bunke. Smält cholkaden i vattenbad på svag värme. Vispa ägget i en ny bunke och häll i chokladen under kraftig omröring. Rör ner kesellan och sist den vispade grädden.
 
Ska chokladmoussen serveras i skålar eller glas så potionerar du upp den och ställer sedan i de i kylen. Låt stå ca 1 timme innan servering. Servera med färska bär. Jag använde även denna mousse på tårtan då lät jag den stå i den stora bunken i kylen sen klickade jag ut den på andra lagret tårtbotten.


 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress