Fyllning
250 gram smör
500 gram mandelmassa
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 st ägg
pärlsocker för dekoration
Gör så här;
Smula jästen i en bunke. Tillsätt rumsvarm mjölk så jästen löser sig och häll sedan på resten av mjölken. Tillsätt kesella, saffran, socker, mjukt smör, salt, ägg och blanda sedan ner de mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Jäs 1-1½ timme. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker i en skål och bred sedan ut över degen (tänk på att fyllningen ska räcka till båda degplattorna), riv över ett lager med mandelmassa. Lättast är det om mandelmassan är kyld när man river den då den är lättast att riva när den är hård. För våra avlånga bullar, skär ca 2 cm tjocka längder av degplattan som du sedan viker till en korv med fyllningen i. Dessa smala korvar kan du sedan fläta dina bullar med, jag snurrade två korvar och fick fyllda spiraler :) Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i ytterligare 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker och stoppa ev in lite russin (jag tycker bullen får den lilla extra smaktvisten med russin men ni får göra som nu vill:))
Grädda mitt i ugnen ca 8-10 min eller tills bullarna fått lite färg.