Ingen har väl missat den stora kaffetrenden just nu, Dalgona kaffe. Man vispar till ett kaffeskum och klickar ut det på valfri mjölk. Jag va ju bara tvungen att testa! 

Gjorde först en satts förra söndagen men tyckte väl inte att det blev jättegott utan mer som ett syrligt, rätt starkt kaffeskum som sedan när det blandades blev okej att dricka. Folk har ju höjt denna kaffe till skyarna så kunde inte riktigt först hypen. Annat än att den blev väldigt instagramvänlig i sitt utseende. Men i morse provade jag att röra till en gen variant där jag också blandade i lite vanilj i kaffeskummet och adderade kanel på toppen. Mmmums!
 
 

Så receptet blev något ändrat från orginalet men vad gör väl det!
 
Recept Dalgona kaffe - special
2 msk socker
2 msk snabbkaffe pulver
2 msk vatten
1 tsk vaniljsocker 
 
1 glas med mjölk
Isbitar
 
Vispas ihop med elvisp till ett skum. Ju längre du vispar desto ljusare blir skummet. Lägg några isbitar i ett glas och  häll på mjölken. Klicka sedan ut kaffeskummet på mjölken. Jag har snöat in helt på havremjölk och tyckte det va godast men det är ju såklart en smaksak.

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress