Glasstider

Kategori: Recept och gott

 
Snart semester och vad passar inte bättre än en svalkande glass. För ett lite nyttigare alternativ så kan man ju göra sina glassar själv och använda masor av bär eller frukter. Man kan göra glass av det mesta som går att frysa det är ju inte alls svårt!
 
Ett tips är att göra egen kokosglass, jag bara älskar kokosglass!
 
Recept Kokosglass
1/2-1 dl kokos
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 dl kokosmjölk, krämig
(1/2 tsk kokosessens )
 
Gör så här;
Dela äggen och lägg gulor och vitor i varsin skål.
Häll upp grädden i en tredje skål.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa grädden medelhårt.
Sikta ner florsockret i äggulorna och vispa det till en pösig smet.
Vänd ner kokosmjölken i grädden. Rör försiktigt ner gräddblandningen i äggsmeten.
Slutligen vänds äggvitan försiktigt ner i glassmeten.
Häll allt antingen en plastbytta eller i glassformar och ställ i frysen i ca 1 dygn.
Bild 1, 2, 3, 4, recept
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: