Finns det något lyxigar och härligare än riktig sammet?Materialet har fått en rejäl uppsving på sista tiden och nu när man bläddrar igenom katalogerna så är det ett givet inslag igen på soffor, fåtöljer och pallar. Sammet känns lite mer exklusivt medan andra material lätt kan kännas lite mer "robusta" och "råa". Tänker främst på skinn och linne som även de är väldigt populära och snyggt på mycket. 
 
Har samlat ihop lite favvosar i sammetsdjungeln. Dog lite när jag såg dessa pallar med mässingunderrede från Versmissen med namn Velvet stool. Finns bl a på Artilleriet. 
 
 
Sedan har vi dess snyggingar. Stolen Beetle från Gubi. Så snygg i både hög barstolsvariant eller vanlig stol. Denna passar ju både som fåtölj i vardagsrummet och som stolar runt ett snyggt matbord.
 
 
Jag gillar även dessa färger på stolarna. Mörk mossig grön och en riktig royalblue, det gör ju också mycket för att få till den där lyxiga känslan. 
 
Kanske blir det en sammetssoffa nästa gång...? En blå Margot sofa på mässing ben eller en mer plufsig variant... Fint båda delarna!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress