Hittade detta receptet på Jennys matblogg så gå in därför mer info! Men va bara tvungen att sprida det vidare då jag tycker att det är ett perfekt recept nu till påsk! Tänk att få ställa fram denna räk och ägg tårta på buffébordet! Mums!
 
 
Ingredienser;

250 gram Kavring
100 gram smält smör

Fyllning;
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar/stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör så här;
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.

 
Bilder från jennysmatblogg.nu
 
 
Anonym

Den där har jag också gjort en gång för något år sedan. Riktigt smaskig!
/Lisa

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress