3 september 2015

Skansen

Vardag

Helgen som va var verkligen fullproppad med utflykter, barnkalas, plugg, visningar och besök. Ibland har man svårt att få ihop allt och det känns som attman inte får en lugn stund tills man kryper ner helt föd i sängen på kvällen. Kan då känna att de är skönt när veckan kommer igen och man får andas ut i sina vanliga rutiner. Trotts att de är väldigt mysigt med helgerna tillsammans så tror jag att balansen mellan att va hemma med familjen och vara på jobbet är perfekt.
 
Här är lite bilder från helgens skansenutflykt. Vi passade även på att filma Belles sommaruppgift till förskolan. Vet inte om alla förskolor kör med detta men vår ger iallafall alla barnen en uppgift över sommaren så de ska komma ihåg förskolan under sommaren och sedan få ta med sig lite sommarminnen tillbaka tillförskolan på hösten. Årets sommaruppgift va att man skulle filma barnets möte med kultur. Ja, väldigt brett alltså och därför väldigt svårt tycker jag.... Men nu vart det iallafall en film med Belle på Skansen där vi hade ett möte med både kultur, historia och natur. En väldigt mysig dag blev det i strålande sensommarsol.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första gången för Lea på en stor häst, första gången för Belle på en häst över huvudtaget, första gången för Lea i en riktig slänggunga och första gången för båda på Skansen med mormor och morfar och mig.
 
Säga vad man vill om Skansen men de ligger väldigt fint till. Högt uppe med utsikt över vattnet och det finns så mycket kultur och historia att visa sina små. Sen är det tyvärr så att djuren har en förmåga att gömma sig. Men tar man parken för vad den är, alltså inte någon djurpark i första hand utan en plats för historia. De bevarade vackra husen med gräs på taken, stånden som säljer allt från gammeldags godis till våfflor med grädde, glasmesteriet där man kan se hur de gör alltifrån glasskålar till små figurer till det gamla bageriet som sprider doften av nybakade bullar över alla små röda timmerstugor där man  tar sig fram över kullerstenarna i gränderna, DÅ, då är det en himla fin plats som absolut måste besökas om man är i Stockholm över sommaren. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress