Då va kalaset för Lealutten över och jag kommer i vanlig ordning att spamma med recept och bilder från festligheterna. Först ut är tårtan som vart en riktig hit! 
Jag kände för att testa något nytt och kombinerade ihop lite smaker som jag trodde skulle passa och bara körde.
 
Gjorde två fyllningar, en jordgubbsmousse och en Dumlefluff. Jordgubbsmoussen fick två lager och dumlefluffet fick mittenlagret. Som ni kanske räknat ut då hade jag fyra bottnar. Jag dubblade alltså receptet nedan men använde lite till annan kaka. Receptet nedan gör en botten lagom att dela i tre våningar.
 
Sedan dekorerade jag den med creemcheese frosting i form av spritsade rosor på hela tårtan. Valde att färga frostingen så den fick tre färger, vit, ljusrosa och mörkrosa.  
 
 
 
Men vi tar det från början så kan ni också göra denna smaskiga tårta.
 
Botten
4 ägg
1,5 dl Socker
1,5 dl Mjöl
 
Gör så här;
Vispa ägg och socker poröst, ca 10 min med elvisp. Sikta sedan i mjölet och blanda försiktigt.
Smöra en springform (20 cm) och häll i smeten. Grädda långt ner i ugnen på 175 grader i 10 min. Botten reser sig i ugnen. Plocka inte ut den förrän den släppt formen runt kanten, då är den färdig och sjunker inte ihop om du tar ut den. 
 
 
Dumlefluff 
100 g dumle
2 dl grädde

Gör så här;
Dela godiset i mindre bitar och lägg i en skål.
Häll grädden i en kastrull och värm den till precis innan kokpunkt. Det är mycket viktigt att den inte kokar eftersom allt kan skära sig då! Häll i godiset och rör tills allt smält. Ställ in i kyl över natten eller i frysen i två timmar, vispa sedan med elvisp till önskad konsistens.
 
 
 
Jordgubsmousse 
Receptet räcker till 2 lager fyllning  

250 gram frysta jordgubbar 
1,5 dl vatten
2 dl gelesocker
1,5 dl grädde
Lite citronsaft från flaska 

Gör så här;
Koka upp jordgubbarna i vattnet tillsammans med några droppar citron tills allt har trådat isär och ser ut som mos, tar car 20-30 minuter. Häll i gelesocker och koka några minuter. Ställ in i kylen och svalna tills den är helt kall.
Vispa upp grädden och blanda det i jordgubbsmoset.
 
 
Man kan lätt göra denna tårta dagen innan och låta den stå i kylen över natten. Jag gjorde allt utom frostingen dagen innan men den kan man egentligen också spritsa på dagen innan om man vill. 
 
Creamcheese frosting

60 g  mjukt smör

5 dl  florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citron, saften

100 g Philadelphiaost

Ev karamellfärg efter tycke

 

Gör så här;

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Färga din creamcheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa frosting på tårtan. För att spritsa rosor som jag gjort krävs attdu har en speciell tyll, se bild. Börja frånmitten på rosen och spritsa runt ca 2-3 varv. Garnera med strössel, jag använde lite stora och små vita pärlor.

 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress