23 oktober 2015

Äppelkaka

Recept och gott

Höstens måste, äppelkaka och detta recept är bara så gott! Äppelkakan blir inte så mastig utan mer luftig och därför väldigt lättsmält. En mycket enkel och snabb kaka att bjuda på när man inte är ute efter att stå i köket länge och göra något som mättar. Men det är svårt att bara ta en bit...
 
 
Ingredienser
2 dl socker
2 dl mjöl
2 st ägg
2 äpplen
1 tsk bakpulver
Ca 100 g smör
 
Gör så här;
Vispa socker och ägg poröst. Blanda i mjöl och bakpulver i smeten. Häll upp i en smord pajform och hyvla över smötet. Som ostskivor och lägg på kakan.
Skala och skär äpplena i bitar. Stick sedan ner klyftorna i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 25-30 min. Kakan ska få lite färg ovanpå. 
 
 
 
Så här ska den se ut. Blir lite som maräng på vissa delar som blir lite knapriga samtidigt som den är mycket saftig och fluffig. Passar utmärkt med vaniljvisp till!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress