22 juni 2015

En solig dag

Vardag

I morse lämnade jag två små glada skitar på förskolan. Vem kunde va ledsen i det strålande värdet och den värmande solen? Inte vi iallafall :) Men kan inte hjälpa det att känna mig lite bitter över att det inte va midsommarafton idag istället.... Nej, vi skulle pricka in den dagen då det va som sämst väder under hela sommaren... Ja ja, nu är det som det är och man ska inte gråta över spild mjölk som det så fint heter. Idag har det alltså varit måndag, hela dagen och första dagen på deras sista vecka på förskolan innan semestern. Själv jobbar jag nästa vecka också men det blir ju ändå lite speciellt, ett litet avbrott i den vardagliga rutinen när man slipper lämna och hämta på förskolan.  
 
 
Lea fick en specialknut i håret som jag kom ihåg från min egen barndom. Man sätter upp en toffs och sedan drar man ut snodden lite och delar på håret innanför. Drar sedan igenom toffsen underifrån och upp ur hålet för att sedan dra åt tofsen igen. Blir mycket volym och hon kände sig som prinsessan Belle i skönheten och odjuret. (Dockan av nämd karaktär va hennes inspiration) ;) 
 
 
Så härligt att inte behöva stressa så på morgonen. Vi brukar vanligtvis ha rätt bråttom då barnen inte är så snabba med diverse saker som ska göras på morgonen, men i morse kändes det verkligen som de saknat förskolan över långhelgen och ville dit så fort som möjligt. Oj oj, hur ska de då bli när de nu ska va lediga från förskolan i fyra veckor.... Jag tror på abstinens delux men vi ska försöka hitta på mycket roliga saker så tankarna snurrar runt annat. Mottager gärna tips på utflyktsmål/ dagsutflykter för familjen. Lite har vi inplanerat men som sagt det gäller nog att distrahera lite så hjälp gärna till och fyll i glappen i kalendern ;)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress