14 juli 2015

Viking Grace

Roligheter

Kom precis tillbaka från en heldag till sjös. Vi har åkt med Vikinglines nya båt Grace och gud vilken fin båt! Den är byggd 2013 så man märker verkligen att den är ny då den både är fräsch och har snygg design. 
 
Båten avgick kl 7:45 så det vart en tidig morgon för oss semesterfirare. Men det löste vi snyggt med ett avkopplande spa det första vi gjorde på båten. Vi vart helt fascinerade över den stora snögrottan som fanns inne på spat. Här kunde man gå in i minusgrader och ta snö med sig ut i bubbelpoolerna. Superhäftig kontrast och det brände verkligen om fötterna och händerna när man hoppade ner i det varma vattnet igen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sedan vart det stor och härlig lunchbuffé och sedan bar det av mot Villevikings Summergames med barnen. De har nämligen gjort om båtarna nu under några veckor på sommaren och gjort de tråkig konferanslokalerna till playlands för barnen med hoppborgar, hinderbarnor och andra roliga leksituationer för de små! Sedan finns ju de vanliga lekrummet också, på Viking Grace fanns tre vanliga lekrum åldersanpassade med aktiviterer för 0-5 år, 6-12 år och ett rum för teens med massor av spel. Maten var också kanonfräsh men jag ångrar att vi inte tog frukostbuffen också, hade vart en bra start på en aktiv kryssning. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I Mariehamn på Åland bytte vi sedan båt till en äldre, Amorella och åkte hem. Här såg man verkligen skillnaderna mellan fräsheten på båtarna... men det hade också piffat lite extra så helt okej. Här fick tjejerna va med på showdans, säckhoppning och Ville vikings dockteater, tjejerna fick även träffa Ville Viking himself. Hela familjen spelade också minigolf för första gången, i i uv-ljus!! Jätte skoj! Jag och Andreas fick båda 20 poäng och Lea imponerade med sina 24! Belle den lilla skrutten spelade väl om hålen sisådär tre-fyra gånger och tror hon fick runt 38, på hennes första försök... Men övning ger ju färdighet ;)
 
 
 
Minihamburgare till tjejerna på a la carte restaurangen på hemfärden. Så söta :D Tjejerna fick varsitt Villeviking armband så de fick leka hur mycket de ville, dricka hur mycket saft de ville, äta en glass, ett eget Ville Viking glas att ta med hem och en bandana till huvudbonad som Lea älskade ;)
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress