20 juli 2015

Utflykt i stan

Vardag

I veckan passade vi på att se lite av vår egna vackra stad. Man blir lätt hemmablind när man traskar runt i vardagen och man (iallafall inte jag) stannar aldrig upp och betraktar de sevärdigheter som så många andra reser så långt för att se. Tycker detta är rätt tråkigt, att inte känna till sin egen stad eller att inte hinna njuta av allt det vackra. Så eftersom jag ÄLSKAR sightsingturer så vart det en båttur på vårt eget älskade vatten. De vatten som binder ihop alla Stockholms öar och gör det till en så speciell och vacker stad. Tror också att detta är bland det roligaste sätten att uppleva vår stad då det finns vatten överallt!
 
 
 
 
Turen vi åkte hette "Undet Stockholms broar"/ "Under the bridges tour" och varade i 1 timme och 50 min så nästan två timmar lång. Man kund lyssna på en behaglig berättarröst i ett par hörlurar och  bl a köpa "Swedish fika" ombord på båten. (Jag tackar aldrig nej till fika, mycket mysigt!) Här ser ni rutten och vi fick bl a slussa oss igenom Slussen, kul att få uppleva de innan de kanske river allt!
 
 
 
 
Eftersom vi kände att Belle inte skulle tycka att denna tripp skulle va lika givande som vi skulle fick hon hänga med farmor under dagen. Detta gjorde också att vi fick lite egentid med vår stora tjej. Mycket mysigt att få fokucera på bara henne och hennes alla funderingar och frågor. Hon är verkligen inne i en upptäckarfas just ni, det handlar om att få förklarat så mycket som möjligt för sig hela tiden. Känner inland att jag inte har svar på allt eller vet inte hur djupt jag ska gå in på vissa saker men tror att det är bra om man inte himlar med något utan försöker vara så saklig som möjligt i sina förklaringar. Sedan får man ju självklart försöka anpassa förklaringarna så hon kan relatera. Det är iallafall väldigt givande att få vara med och se henne utvecklas och lära sig nya saker!
 
Efter sightsingen tog vi en prommenad i stan och fick syn på en flaskpost som låg och guppade mitt i vattnet. Vart så nyfiken på denna men vi kunde inte nå den ute i vattnet så va bara att glömma och traska vidare, tyvärr. Vi tog oss istället till Cosmonova och såg en film om rymden. Även detta var en förstagångsupplevelse för vår lille tjej och trotts att det va lite läskigt så tyckte hon att det va väldigt spännande. 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress