21 juli 2015

Grönan i regn

Roligheter

Satsade på att gå på Gröna Lund en dag då vädret inte va toppen för att inte behöva köa i hundra år till varje attraktion. Finns ju inget tråkigare än att köa! Till vår glädje så funkade vår plan och medeltiden till varje åk låg på runt 5 minuter istället för 35 och när vi kom dit var faktiskt solen framme! Vi hann äta ute och åka en hel del innan himlen öppnade sig och vi fick användning av regnkläderna vi hade packat med oss. Regnet öste ner i ca 10 minuter men sedan vart det uppehåll igen och vi åkte lite till innan vi åkte därifrån.
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta va Belles första gång på Gröna Lund då hon fått åka något annat än lilla parisehjulet och den gamla karusellen. Vi åkte elefanterna, kopparna, farfars bilar, tuff tuff tåget och nyckelpigan! Har aldrig hört henne skratta så hysteriskt! Hon va helt till sig och ville inte gå av när vi stannade... En helt ny era är påbörjad i hennes liv! Tivolieran, då att gå på tivoli förknippas med kill i magen, skratt och skräckblandad förtjusning istället för sovstunder i vagnen! Vi gick också i lustiga huset och i skrattkammaren och jag tror faktiskt att tjejerna tyckte att skrattkammaren va det absolut roligaste stället! Själv tycker man ju att det inte är så jätte roligt men de skrattade konstant genom hela kammaren. 
 
 
 
Vissa speglar va ju roligare än andra.... Skulle hellre ta med den till höger hem än den till vänster av förklarliga skäl...
 
 
 
 
Paparazzimamman följer efter i lustiga huset... Observera att det ska klättras i varje kö, ett måste tydligen men jag känner igen detta från min egen barndom ;)
 
För Lea va det också en stor dag då hon äntligen hade längden inne för att åka lite riktiga saker. Andreas tog med henne i Vilda musen och hon va helt överlycklig! Såg att hon som nu är över 110 cm får åka en hel del saker i vuxet sällskap men tiden räckte inte till så vi begav oss hemåt vid 16 tiden. Vi hade nämligen en lekdejt med en kompis och hennes barn så vi begav oss dit istället. Tanken va att Lea skulle sova över men i sista sekund när jag och Belle skulle åka och vi sa hej då så ångrade hon sig. Lillan, hon ville men vågade inte riktigt, och de är ju okej. Hon är trotts allt bara 5 år och jag kom inte ihåg att jag va så ung när jag sov över med mina kompisar när jag va liten... Hon kommer få all tid i världen med dessa roligheter när hon blir äldre!
 
Kom också hem med denna goding som innehöll mina absoluta favoriter, engelsk konfekt! Belle vann också ett gosedjur efter ha snurrat och valt nummer helt själv på ett hjul! Så nu kan jag ju inte börja banta nu heller... Typiskt att de ska komma saker emellan hela tiden ;)