11 juli 2015

Fjärilshuset

Roligheter

Vad hittar man på en regnig dag? Eller en dag är väl inga problem men nu börjar dagarna staplas på hög och aktiviteterna som vi tänkt göra under semestern får skjutas på då det inte är så roliga när det regnar.. Så vi har fått tänka om med lite fler inomhusaktiviteter och därför vart det en tripp till Fjärilsmusseet i Hagaparken. Har själv inte vart där sedan jag va liten och nu har de ju även fått dit hajar och fiskar också, kul!
 
 
Vi gick runt i de olika rummen och i den tropiska regnskogen där fjärilarna levde stannade vi lite längre. Va ju skönt att även få känna på lite värme på denna semester också ;)
 
Hit kan ni ta er om ni är på jakt efter en mysig liten aktivitet med barnen på ca 2-3 timmar.
 
 
De hade även fåglar, sköldpaddor (här är en leopard sköldpadda) och en butik med massor av fint. Vi kom därifrån med varsin "fjärilsdräkt" till tjejerna och två små gosedjursfåglar med riktiga fågelläten. Så söta! Såg de hos en kompis förra veckan så vart så glad när jag hittade de här, vet inte om de va mest till mig eller till tjejerna... Älskar små fåglar och deras fina läten! :) 
 
 
Det va väldigt bra ljus inne i Fjärilshuset så fotona med iPhonen vart jättefina! Vart imponerad själv över bildkvalitén! Här är en nykläckt fjäril som sitter och torkar vingarna innan den flyger iväg. Va väldigt häftigt att se detta, det va fler som kläcktes när vi stod där. 
 
 
 
 
 
Kolla vilken häftig fjäril! Snacka kamoflage, ser ju ut som ett löv, skulle den inte suttit och ätigt på ananasen så skulle jag missat den!
 
Inne på haj/fisk utställningen va det inte lika bra ljus...Och fiskarna satt inte lika stilla som fjärilarna när de åt... Men här har ni några av hajarna. Fanns även större men de fastnade inte alls på bild ;)
 
 
 
Vi hittade Nemo! ;) Här fanns det också lite roligheter för barnen i form av en tunnel att krypa i och en bur att stå i för att uppleva hur det är att bli nerhissad bland hajarna. Jag vart rätt sjösjuk av att stå i buren i bara några sekunder så hoppade över den erfarenheten...
 
 
 
 
Så trotts regn, spöregnar verkligen på Fjärilshusets tak när vi va där, så var det en lyckad utflykt! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress