Så då kommer det efterlängtade receptet på saffransbrownien jag gjorde till helgens pysselkväll. Det måste vara en av mina populäraste bakverk och tjejerna som va här kunde inte hejda sig utan åt upp allt!
Saffransbrownies
Ingredienser:
- 150 g smör
- 1 påse saffran
- 3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 2 ägg
Kanderad mandel:
- 125 g sötmandel
- 3/4 dl socker
Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Smält smöret ihop med mortlat saffran. Rör ihop socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en bunke. Häll saffranssmöret över och rör till fast smet. Rör ner äggen ett i taget och tillsist mjölken, rör till jämn smet och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Medan kakan gräddas: hacka mandeln grovt och smält sockret i en tjockbottnad stekpanna tills sockret börjar bli gyllenbrunt. Häll ner mandeln och ta från värmen, rör med träslev tills alla mandel är täckt. Häll över på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka den kanderade mandeln och strö över kakan.
Amanda Forsman
De ser riktigt goda ut!
Åhhhhh!! Ser grymt gott ut!:D ska lätt prova detta!:D