22 december 2015

Julbord

Julen

Har hittills hunnit med tre julbord i år. Första va på Ikea haha, men riktigt bra faktiskt trotts att stämningen kanske inte riktigt va där... Andra i Österrike och tredje på Kumla herrgård i Tyresö. Vi har det som en liten tradition att gå dit varje år. Eller förra året hoppade vi över då de va så mycket ändå men dessförinnan har vi vart sedan 2009. Då Lea va liten bebis. Hon fick dock stanna hemma med farmor första året och sredan har det vart lite olika hur vi gjort med barnen men i år va alla med. Mycket roligt! 
 
 
 
 
 
 
Tror att de små uppskattar julbord mer nu när de är lite äldre, eller Lea gör de ialla fall. Hon provade både lax, kött och de vanliga som ägghalvor, skinka, köttbullar och korv. Sedan gick hon lös på efterrätterna och tyckte att dela rätt roligt att få prova lite. Belle däremot tyckte väl att köttbullar kunde räcka och på sin höjd lite kex men tror att hon gillade stället mycket. Något som va väldigt uppskattat va också att de ordnat med en trollkarl som gick runt och trollade för gästerna. Belle vart helt till sig när de kom ut mynt ur mitt ena öra och hon va där och grävde flera gånger senare på kvällen för att kamma hem lite mer men tyvärr utan resultat... :P
 
Herrgården är så vacker och dukningen va jättefin. Tycker att de är halva grejen, att det ser trevligt, mysigt och juligt ut. Vi hamna vid ett bord inte långt ifrån buffén så ungarna kunde röra sig fritt och hämta mer. De hade även ordnat med ett litet lekrum så när de vart lite jobbigt att sitta still kunde de spendera lite tid på en gunghäst eller med lite spel. Som rutinerad småbarnsförälder hade jag även med lite smått och gott som pluss pluss och ritblock. (Rekommenderas att packa ner om ni ska på middag ute med barn.)
 
En så trevlig kväll!
 
 
 
 
Lea och morbror Johan <3 
 
 
 
 
 
 
Britten

Härliga bilder, det ser mycket gott ut.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress