18 augusti 2015

Chokladtårta

Recept och gott

Tänkte lägga upp lite recept på allt jag bjöd på på kalaset i söndags. Denna tårta är för chokladälskaren och orginalrecepet hämtade jag på Starwomens blogg men ändrade i det lite med fyllning och dekoration :)
 
 
Recept Polly chokladtårta 
 
Ingredienser:
150 g smör
200 g mörk blockchoklad
1/2 msk pulverkaffe
3 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
nougatcreme till fyllningen (jag köpte färdig ca 2/3 av ett paket)

Topping
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (ev. smaksatt)
2 st påsar polly

Till servering
Grädde eller creme fraiche med vaniljsocker 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj en rund form, i diameter ca 23 cm. Rita av formen på ett smörpapper och klipp ur. Smörj pappret och lägg det i botten på formen. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Lägg i blockchokladen och låt smälta på mycket svag värme. Rör hela tiden. Rör i pulverkaffet. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Rör ner chokladsmeten, vaniljsocker och mjöl. Häll smeten i formen och grädda i ca 35 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan stå några minuter. Stjälp sedan upp den på smörpapper och låt den kalln helt. Gärna i kylskåp. Jag skar sedan kakan/botten i två delar och bredde på nougatcreme mellan bottnarna. 

Gör toppingen;
Värm grädden. Lägg i den smaksatta chokladen och låt smälta på svag värme. Rör hela tiden. Låt krämen svalna lite. Bred den över kakan och dekorera. Jag valde att dekorera hela kakan med Polly, vart totalt två påsar Polly för att täcka hela kakan. Vart lite häftigt om jag får säga det själv. Ställa sedan in den i kylskåpet och låt stelna. Ta ut kakan va 20 min innan den ska serveras så den inte är för hård. Servera med vispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker. 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress