23 april 2015

Vattkoppor

Vardag

Precis så, vattkopporna har entrat detta hem. Skulle klä på henne i godan ro igårmorse och upptäckte då tre små röda prickar på magen. När jag sedan drog av henne pyjamasen såg jag att det även ploppat upp tre röda prickar på ryggen, två på halsen och en bakom örat. En av prickarna såg ut som en liten blåsa med vatten i så inget snack om saken vad detta var för något.... 
 
 
Vi som var mitt uppe i överinskolningen till en annan avdelning och jag skulle va med en timme på förmiddagen på förskolan. Hade sätt fram emot det då jag inte vart med barnen på förskolan sedan Belle började för över ett år sedan. Kul att se hur vardagen ser ut för mina hjärtan varje dag. Överinskrivning har man bara om man själv flyttar avdelning mitt i en termin och omställningen inte bara blir ny avdelning utan också ny grupp. Annars flyttar man upp med hela gruppen i början av en ny termin och då blir det en mer naturlig övergång. Tycker att detta sättet känns bra när det blir såhär mitt i en termin. Lea skolades över till storbarnsavdelningen för nästan två år sedan då alla i hennes grupp började på en annan avdelning än va hon fick börja på. Visst va de mycket förvirring i början men ändå en trygghet att mamma kände till allt på nya stället. 
 
 
Nu får vi alltså skjuta på överinskolningen tills hon blir frisk. Spännande är också att se om Lea får vattkoppor nu. Vi vet ju inte om hon haft eller inte. Ungen fick under ett tillfälle då hela hennes dåvarande förskolegrupp insjuknat i vattkoppor lite problem med kliande i hårbotten och feber en dag men inget mer efter de.. Efter de hade hennes nya förskolegrupp vattkoppor och Lea fick det inte. Men nu känns det oundvikligt om hon inte haft det. Tjejerna leker ju så nära varandra hela tiden, kramas, brottas och skuffas. Så får hon det inte nu så har hon haft det till 100 %! 
 
 
 
Tog en promenad till Apoteket och köpte lite salva om kopporna sätterigång att klia. Man vill ju inte gärna vakna mitt i natten och inte ha något att kunna ta till för att få ungen lugn. Nu är vi kittade! 
 
Stannade på vägen och njöt av det härliga vädret samt tittade på tågen som kom swishande förbi. Tut tut tåget, som Belle säger <3
 
 
Madeleine

Vattenkoppor kommer aldrig lägligt, eller sjukdomar över huvudtaget, men lika skönt att ha det gjort, det är ju ändå något man vet att barnen skall ha någon gång. Håller tummarna att det går bra.

Madeleine

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress