11 september 2014

Kantarelltoast

Recept och gott

Slängde ihop en kantarellsås eller stuvning vart det mer och hade på smörgåsen. Sååå gott! Finns det något mer höstigt att äta? Detta förknippar iallafall jag med svensk höst när den är som bäst! 
 
 
 
Var mycket enkelt att göra också. Första gången för mig så fick ta hjälp av svärmor på telefonen, hehe, men resultatet vart super bra! 
 
Ingredienser
200 g kantareller
1/3 del hackad gul lök
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk smör
lite soya för färgen
svartpeppar
en nypa salt
 
Gör så här;
Hacka och stek löken, borsta av svampen och dela i lite mindre bitar. Lägg löken på ett fat och stek svampen tills vattnet avdunstat. Klucka i smöret och när de stekt ihop häll på grädde och mjölk. Koka i ett par min för bra konsistens och tillsätt soya för färg. Krydda med svartpeppar och ev lite extra salt, smaka dig fram.
 
Jag gick på svärmors tips och valde att plocka bort mjöl och redning. Då kunde Andreas som inte äter kolhydrater också äta och tycker faktiskt det vart godare än vanligt!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress