Ingredienser sockerkaksbotten
Ca 60 g smält avsvalnat smör
1/5 dl socker
1 äggulor
3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Ingredienser marängbotten
1 äggvitor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här;
Gör först sockerkakssmeten: Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner det i det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner allt i mjölken. Bred ut på plåt klädd med smörpapper.
Gör sedan marängsmeten: Vispa äggvitorna. Blanda i socker och vaniljsocker. Bred försiktigt ut marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Grädda cirka 20 minuter i 180 grader.
Det som är lite trixigt är att få marängsmeten jämnt fördelat över sockerkakssmeten, försök att fördela den jämnt från början för det är nog inte så lätt att bre ut den om man har klickat ut den som en enda stor klick.
När botten har svalnat så har man på vispat grädde (jag använde 5 dl till hela plåten) och dekorerade med jordgubbar. Man kan variera det efter smak eller säsong, jordgubbar, passionsfrukt, hallon, blåbär, etc
Den här turtana funkar int