6 november 2014

Månadskoll?

Vardag

 
Herregud va kallt det vart bara över natten! Nu är man ju så bortskämd med 14 plusgrader så när vi går mot nollan är det ju dökallt! Imorse va det 5 grader och SNÖ ute så på med fodrade ytterkläder på barnen, vantar och mössor! Lea tyckte att det va superkul att gå till förskolan och störde sig inte alls på att det snöblandagde regnet som en annan inte tyckte va lika kul...
 
Det är svårt det här med att förklara månaderna och årstiderna för barn i hennes ålder. Först va det sommar och varmt sedan vart det höst, blött och kallt och sedan kommer det snö och blir ännu kallare för att sedan vända och bli varmt igen med blommor och nya löv. Varför är det så mamma? Ja, för att det är årstider och vi bor i ett land där det ser ut så här.... Varför det mamma? Ja, hm (mer invecklad förklaring förstår hon ändå inte...) Ja, för att det är så....Titta en fågel! Hahaha!
 
Så nu tror hon att tomten kommer snart då vi sagt att på vintern när snön kommer så kommer tomten... Typiskt... Kanske ska sätta upp fler delmål så att hon får saker däremellan att se fram emot... Eller köpa en kalender till henne kanske, jag hade en med både månader och dagar när jag va liten. Då fick man klistra på månaderna och riva bort lappar för varje ny dag. Hm, kan vara bra för att bli lite mer medveten!
 
Årstidsvykort från namntavla.se
 
Hittade denna kalender på Månster design shop, superbra ide för att lära sig planera! Kalendern har 366 dagar/rutor sedan är det bara att klistra in roligheter som händer framöver och kryssa dagarna som passerar. Skulle dock önskat att man såg månaderna eller iallafall årstiderna mer tydligt... Men en himla bra idè tycker jag!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress