Idag har det varit förskolansdag här i Stockholm. Vet inte om det kanske var i resten av landet också men vet att det varit i flera delar av Storstockholm iallafall så har dragit den slutsatsen att det nog iallafall rör hela Stockholm :D Tjejernas förskola ställde ut i observatiorielunden med alla andra förskolor på Norrmalm och där fick de visa upp vad de sysslat med under vårterminen. De har ju haft ett projekt som alla barnen varit delaktiga i samt  byggt en modell som de fick ställa ut. Projekten runt om varierade mellan små kreationer och stora imponerande verk. Leas grupp har haft Regalskeppetvasa som projekt och deras installation var bland de populäraste i observatorielunden denna dag. Alla barn ville leka med skeppet varpå alla Leas kompisar som vart med och byggt det stod och passade så ingen skulle ha sönder deras fina projekt :D 
 
 
De har byggt skeppet av pinnar, glasspinnar, tygbitar och massor av lim! Sedan har de bl a dekorerat baken med färgglada kapsyler och gjort små figurer, detaljarbetet är imponerande! Några av de andra projekt som ställdes ut som vi tittade på. 
 
 
Jag var där på förmiddagen med tjejernas farmor och en kompis till henne men stannade med Leas förskolegrupp och gick sedan tillbaka till förskolan med barnen. Man märker verkligen skillnad på Lea när jag är med och när hon tror att jag inte ser eller är där. Hon är en självständig, pigg och glad tjej men så fort jag skulle gå med gruppen vart hon gnällig, trött och ville varken gå eller lyssna på vad pedagogerna sa. Hon ville att jag skulle bära henne och hon fick både ont i knät och vart trött sen fick ingen annan hålla i min hand utan det skulle bara vara jag och hon.... Jag förstår att hon ville markera att jag var hennes mamma och ingen annans men detta var jättejobbigt då det säkert vart mycket jobbigare och gnälligare för pedagogerna när jag var med och "hjälpte till" än vad det skulle varit om jag Inte var där... Men jag tror det gjorde mycket för Lea att jag var där och såg deras fina projekt och umgicks så trotts gnälligheten så ångrar jag inte att jag gick dit och stannade så länge som jag gjorde! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress