Jag hittade detta receptet på 56 kilos blogg och min man älskar brödet! Han vart väl lite trött på alla fröbröd som bakas här hemma och behövde lite variation. Nu bakar jag ett sånt här bröd varje söndag som räcker hela veckan!
 

Brödet blir 24 skivor och då består varje skiva av 132 kcal, 4 gram protein, 2 gram kolhydrater, 12 gram fett.

Ingredienser

4 dl mandelmjöl
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
5 dl fet yoghurt

 

Gör så här;

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

 
Signe Zeider

Underbart bröd. Toppen även att rosta. Finns alltid i min frys färdigskivat att ta fram.
Tack för receptet!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress