Gud så dålig jag varit på att lägga in receptet på midsommardesserten jag bjöd på som jag lovade. Men bättre sent än aldrig säger man ju så här är receptet!
 
 
Ingredienser
3 st  ägg
1 1/2 dl  strösocker
80 gram  philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 dl  vispgrädde
1/2 paket digestivekex

Gör så här;
Smula digestivekex och lägg lite i botten på varje glas, om du gör en stor Cheesecake så lägg allt i botten på en stor pajform.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret och mosa sedan i osten.
Vispa grädden med vaniljsockret i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
Fördela smeten i glasen lite i taget om du vill göra fler lager som jag så låt varje lager frysa innan du häller på mer digestivekex, avsluta med ostblandningen. Gör de en stor kaka kan du bara hälla i allt och ställa i frysen, den ska stå i ca 5 timmar innan servering så den stelnar helt men är som godast när den har stått framme och tinat några minuter innan servering. Jag dekorerade med lite kiwi och hallon och tycker dn smaken bryter bra men det går egentilgen bra med vilka bär som helst!
 
 Bilder lillaanna.se
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress