Ingredienser
150 g smör
6 dl mjölk
2 dl kessella kvarg
1 nypa salt
1 påse saffran
11dl vetemjöl
25g jäst
1/2 dl honung
1 ägg till pensling
Gör så här
Börja med att smälta 150g smör. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Blanda ner saffran, honung och salt. Finfördela jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Blanda sedan ner det mesta av mjölet och kessellan. Arbeta degen till en smidig deg och låt det sedan jäsa under duk i ca 40 minuter. Arbeta sedan degen på mjölat bakbord och dela upp den i två delar och forma dem till den "limpform" som du vill ha. Låt de sedan jäsa under duk i 20 minuter. Pensla sedan brödet med ägg och pudra över lite mjöl och grädda i ugnen på 225grader i ca 25-30 minuter. Låt de svalna på galler och servera!