14 februari 2014

LCHF Cheesecake

Recept och gott

Receptet kommer från Annas lchf blog som jag funnt via instagram och nappade på denna cheesecake då den fått massor av posetiv feedback av hennes följare. Ikväll ska vi ta en bit och se hur den smakar. (smeten var väldigt god iallafall) 
 
 
Ingredienser botten
100 g smör
3 dl mandelmjöl
2 msk sötning (jag använde sukrin)
 
Gör så här; 
Sätt ugnen på 175C. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i mandelmjölet och sötningen och rör om.
Platta ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda tills den fått lite färg (ca 5-10minuter)
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
När sval: smula ner kakan i botten på en springform.
 
Ingredienser smeten
200g philadelphiaost
2 ägg
2dl grädde
1dl sötning (jag använde sukrin)
3krm vaniljpulver
 
Gör så här; 
Du behöver tre olika bunkar att vispa i.
Börja med att knäcka äggen, lägg vitan i en bunke och gulan i en annan.
Vispa vitan hårt.
Vispa grädden i en egen bunke.
Vispa ägg, sötning, vaniljpulver och philadelphiaost i den tredje bunken.
Vänd först ner grädden i ägg-ost-blandningen och vänd därefter i den uppvispade äggvitan försiktigt så inte all "luft går ur". Häll smeten över mandelcrunchen, täck formen med plastfolie och låt sedan stå i frysen ca 3 timmar innan servering.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress