18 februari 2014

Hemmadag

Mammaliv

I förrgår natt va Belle så hes och krasslig så hade henne hemma från förskolan igår. När Lea hörde att Belle skulle va hemma så ville hon också va hemma så då ringde hag och sa att båda va lite krassliga. Typiskt nog så ångrade sig Lea så fort jag lagt på luren och de är ju inte direkt så att man kan ringa förskolan och säga att man bara skojade, jag kommer med ett barn... Nä, de va bara att ta diskutionen (läs kriget) med Lea och förklara att vi minsann skulle ha lika roligt hemma idag som på förskolan!
 
Det va en väldig tur att jag mådde så pass mycket bättre igår än i förrgår då jag sov nästan hela dagen för gårdagen vart allt annat än avkopplande. Vi gjorde en aktivitetstavla "likadan" som de har på Leas avdelning där de får sätta sin gubbe (ett kort på sig själva) på den station de vill leka på och själva ta ansvar över hur många man får va där och hur man är på de olika stationerna. Stationerna bestod av byggrummet (med lego, kuddar, klossar) sedan hade vi pysselrummet (med kritor, pärlor, pluss pluss), fantasirummet (där alla utklädningskläder och väskor och skor fanns) och till sist kunde de välja soffan där de fick läsa böcker eller se på film.
 
 
Vi pysslade ihop bilder till sångerna vi sedan hade på vår sångsamling, hade fruktstund och vila (Lea hade läsvila, jag fick läsa bok och hon vila mot mig medan Belle sov middag). Riktigt strukturerad men väldigt mysig dag måste jag säga! 
 
Det roligaste va nog att se hur Belle lös upp och kände igen allt ifrån sångerna till hur man skulle göra när man hade fruktstunden. Känns som att hon anpassat sig till förskolan och verkligen gillar att vara där. Lea höll i samlingen och valde stolt sånger och Belle applåderade efter varje visa :) 
  
Lunchen bestod av makaronipudding och rivna morötter så till och med den kändes förskoleaktig :)  Men imorgon får iallafall Lea gå till förskolan! Herregud, skulle aldrig orka jobba på en förskolan, men lite kul va de allt igår!
 
 
Ett inredningstips jag fastnat för mitt i allt mammaliv är att sätta ner en vas med blommor i en påse, jättefint!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress