Har bakat blåbärsbullar som jag tänkte vi skulle ha till fikat idag, ville lyxa till det lite. Ska frysa in de flesta men en kan jag unna mig eftersom jag varit så duktig i veckan! Kombinerade ihop lite recept så jag fick som jag ville (med de ingredienser jag hade hemma ;)) och de vart mycket goda!!

Ingredienser
50 g jäst för söta degar
150 g smält smör
3 dl mjölk
250 g Kesella
1 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
ca14 dl vetemjöl

Färska blåbär/blåbärssylt till fyllning
Ägg för pensling
Pärlsocker till garnering

Gör så här;
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i lite av den kalla mjölken. Smält smöret i en kastrull och blanda med resten av mjölken till 37°. Blanda ner det i bunken tillsammans med socker och kardemumma.
Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta till en smidig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa till dubbla storleken, ca 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 3 delar. Kavla ut en del i taget, ca 30 x 40 cm. Bred på smör och fördela blåbär och syltsocker ovanpå. Rulla ihop på längden. Skär antingen till bullar eller forma till en krans eller längd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bullarna kan läggas i bullformar. Klipp ovansidan av kransarna i önskat mönster. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla ovansidan av bullar och kransar med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, bullar ca 10 min och kransar ca 25 min.

 Så känner ni för att baka något en regnig och mulen dag som denna kan jag rekommendera dessa!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress