Blev själv serverad detta bröd och helt fängsad av dess smak så var bara tvungen att fråga om receptet. Man fick gå och köpa lite allt möjligt då mitt skafferi inte vanligtvis innehåller alla dessa mjöljer och gryn men det va det värt!



Recept 4 st limpor
2 liter filmjölk
7,5 dl vetemjöl
4 dl grovt rågmjöl
2,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl rågkross
2 dl vetekli
3 msk bikarbonat
3 msk brödkryddor
4 dl mörk brödsirap
1,5-2 msk salt
ev 2 dl solroskärnor
 
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt fil och sirap och rör till en jämn smet. Häll upp i smorda formar och grädda i 170 grader i ca 1,5 tim. Låt brödet kallna helt innan du skär i det, vänta gärna till nästa dag så det får sätta sig ordentligt.
 
Supergott med lite sallad och ost!
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress