19 oktober 2013

Moderna lekparker

Mammaliv

Ja, det är väl så här man får göra nuförtiden. 
Dataåldern har satt sina spår på barn och ungdomar som spenderar sin tid framför iPads, mobiler och datorer som spelar och låter. Vanlig traditionell lek i en lekpark kanske inte lockar och nu pratar jag om de något äldre barnen, de som är skolmogna. Jag minns iallafall att jag älskade lekparker när jag va liten, sisådär 6,7 eller 8 år gammal. Hoppa hage, kasta boll, nigger??! (hette bolleken så), leka runt i buskar, hängde knäveck i klätterställningar och tävla om vem som kunde hoppa längst från gungan. Men jag vet inte, de kanske fortfarande lockar vissa barn...
 
Nu har de iallafall kommit på hur man ska locka ut den delen av barn och ungdom som föredrar att va inne och pilla med tekniken.
 Digitala klätterställningar och gungor! 
 
Detta va helt nytt för mig men de kanske har funnits ett tag... Vi va iallafall i en sådan park förra helgen. Barnen ska trycka på blinkande knappar när de klättrat en bit i köätterställningen sen är det bara att klättra till nästa blinkande knapp och se om du hinner. 
 
 
Sedan fanns det snurror, gungor och brädor där man skulle springa fort och åt de håll de blinkande ljusen visade. Mycket populära saker kan jag lova och inte minst bland de äldre barn (vissa pappor och mammor kunde heller inte låta bli att prova :))
 
Nu fanns där även lite saker jag va bekant med så de fick liten hålla sig till medan Lea ville testa det mesta. 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress