Här ser ni den härliga ostbrickan som två i sällskapet ordnat och passande så var de två fransmän som viste vad de höll på med, mycket gott samt mina sommarefterrätter. Blev riktigt nöjd då smakerna passade perfekt med det både söta, lite syrliga och fräsha!

 
Kombinerade ihop ett eget recept då jag inte hittade något med de smaker jag ville ha.
 
Först gjorde jag två marängbottnar med högre kanter så jag sedan skulle kunna fylla dem med de två olika fyllningarna.
 
Recept Marängbottnar
 
Ingredienser
4 äggvitor
2 dl socker
2 tsk maizena
 
Gör så här
Sätt på ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning och vänd sedan ner redningen. Bred ut ett lager med maräng i den storlek på botten du vill ha på ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa sedan en kant så marängbotten får formen av en skål. Gräddas i ugnen i ca 80 min.
 
Fyllning 1, Rabarbergrädde
 
Ingredienser
2,5 dl vispgrädde
3 rabarberskälkar
1 dl socker
1/2 dl vatten
1 tsk vaniljsocker/pulver
 
Gör så här
Vispa grädden. Tvätta och dela rabarbern i cm tjocka bitar, koka sedan i socker och vatten. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och häll av vattnet. Låt rabarbern svalna och blanda sedan med grädden. Klicka i rabarbergrädden i marängen och dekorera med alla sorters olika bär.
 
Fyllning 2, Jordgubbsgrädde
 
Ingredienser
2 dl vispgrädde
1 msk socker till grädden
2 dl jordgubbar
1 dl kesella
 
Gör så här
Vispa grädden och tillsätt socker som sötning. Blanda i kesellan. Skölj och dela jordgubbarna i små bitar och rör sedan ner de också. Klicka i jordgubbsgrädden i marängen och dekorera med alla sorters olika bär.
 
 
Serveras direkt efter du har haft på fyllningarna på marängen då marängen blir seg om den får stå och vänta.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress