Provade något nytt till middag igår, kycklingwook med kokosmjölk, röd curry och sjögräsnudlar! Sjögräsnudlarna hade bara 2 gram kolhydrater och 6 kalorier per 100 gram så riktigt fettsnåla. Att rekommendera om man äter enligt någon diet och kanske speciellt om man äter enligt lchf och kanske saknar pasta.
 
 
Först tyckte jag att de såg rätt skumma ut då de liknande genomskinliga plast masker och när jag tog i dem så hade de gummikonsistens.... Men efter att jag blandat ner dem i wooken så var de mjuka och tog smak av såsen. Det vart super gott!
 
 
Ingredienser
 2st kycklingfileer
1 burk skivade bambuskott
2-3 matskedar röd currypasta
2 st diagonalt skivade röda chilis
400 ml kokosmjölk
1 röd paprika
1/2 zucchini i tunna skivor
Salt
1/2 -1 paket Sjägräsnudlar

Gör så här
Skär kycklingen i strimlor.
Fräs kycklingen i en klick kokosfett eller smör.
Lägg i grönsakerna samt chillin och fräs ytterligare 1 minut.
Häll i kokosmjölken och koka upp under omrörning på medelhög värme.
Tillsätt den röda currypastan och rör tills det blir en fin röd oljig yta.
Skölj av sjögräsnudlarna i kallt vatten och lägg sedan ner i kycklinggrytan.
Rör om allt och smaka av med salt.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress