Skrev ju förrut att jag gjort en chokladkaka på lchf vis och nu har vi smakat på den. Den var utsökt! Vi lät den ju stå över natten i kylen så den skulle få en fastare form än när man åt den direkt. Det blev verkligen som chokladtryffel! Tycker man om mörk choklad så är detta en vinnare!
 
 
Äter man den samma dag är den len och mjuk som chokladmousse. Jag vispade lite grädde till den och för att göra den lite godare hade jag i lite vaniljpulver och de vart jätte gott.
 
Ingredienser

200g 70% choklad
200g smör
1 dl stevia strö
1 tsk vaniljpulver
4 ägg

Gör så här

Smält smör och choklad tillsamans på låg värme.
Vispa ägg, stevia och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.

(Om du planerar att äta den dagen efter är ett tips att spänna fast ett bakplåtspapper i båtten på formen så du lätt kan lossa kakan från formen. Planerar du att äta kakan samma dag så spelar det ingen roll för kakan kommer va så kletig att du ändå inte kan lyfta den från formen :)

Häll i springform och grädda i 200 grader i 6-10 minuter.

Låt stå kallt.

Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress