Ingredienser:
100g Smör
150g Hasselnötter (grovt malda)
150g Kokos+ 50g till garnering. (motsvarar ca 4,2 dl och 1,5 till garnering)
1/2 tsk Vaniljpulver
50 g Mörk blockchoklad 70%
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe
4 msk Stevia strö eller annan sötning
Gör så här
Mät upp ingredienserna och lägg i smör, malda hasselnötter, kokos, vaniljpulver och sötning i en bunke.
Smält chokladen (lämpligvis i micron i en liten skål av porslin eller glas). Blanda den smälta chokladen med vispgrädde och kaffe till en jämn smet.
Förbered ett fat med kokos som du kan rulla dom färdirullade bollarna i.
Häll över chokladsmeten i bunken och blanda alla ingredienser med fingrarna. Smeten blir ganska kladdig men det går göra bollar utav den ändå, gör bollar och rulla därefter dom i kokos och lägg i en förvaringsburk och in i kylen ett par timmar.
Serveras lämpligen direkt från kylen.