Har fastnat vid gamla avsnitt av "Hela Sverige bakar" och det är ju typiskt nu när man ska försöka gå ner i vikt... :P
Blir ju jätte sugen på alla fina bakverk och så himla inspirerad av att sätta igång och baka själv!
Men jag har ju ingen att baka till efersom Andreas inte äter sötsaker, jag räknar points, Lea blir mätt på en kaka och Belle är för liten. 
 
 
Men de vart lite saffransskorpor på det sista saffranet från i julas och en kladdkaka till Andreas på ett lchf recept.
Återkommer om hans kladdkaka då vi inte smakat den än, den skulle tydligen bli mycket godare nästan som tryffel om den fick stå i kylen ett dygn så den ska vi avnjuta ikväll.

Men saffranskorporna vart mycket goda! Receptet är från recept.nu
 
 

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
ev r
åsocker

Gör så här 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över ev råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress