3 februari 2013

Bullbak

Recept och gott

Idag har jag ock Lea bakat gifflar med mandelmassefyllning. De vart jätte goda! OBS Detta är inget LCHF recept :D
Jag fick till och med hejda Lea att ta en till bulle innan middagen och de är inte ofta hon tar fler än en kaka eller bulle. Ville prova lite olika "toppingar" så några fick glasyr några fick pärlsocker och några fick hackad mandel.
 
 

Recept
24 gifflar

50 g jäst
2 dl kall mjölk
100 g smält avsvalnat margarin
0,5 dl socker
1/4 dl grädde
ca. 7,5 dl mjöl

Fyllning
riven mandelmassa

Gör så här
Smula jästen och blanda ut den med 0,5 dl av mjölken. Blanda i restan av mjölken, grädden, sockret och margarinet, rör om så att allt blandas väl. Arbeta in det mesta av mjölet, ta upp degen på bänken och arbeta in resten och dela sedan dagen i 3 lika stora delar. Kavla ut till tre runda kakor, dela varje kaka i 8 ”pizza”bitar. Klicka ut fyllningen på breda delen på snibbarna, rulla ihop. Llägg med slutet på snibben neråt på plåten. Jäs 30 min. Pensla med vispat ägg och strö på pärlsocker, mandelflan eller glasyr när gifflarna torkat. Gräddas i 8-10 min i 225 grader.

Tips på egen fyllning:
75 g rumsvarmt margarin
0,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl hasselnötter (hackas fint)

 


 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress