Recept julmingel

Kategori: Recept och gott

Här får ni ett recept på ett bra julmingel;
Trevliga vänner, bra julmusik, tända ljus i massor, goda tilltugg och glögg! Lägger man dessutom till julpyssel blir det ett lyckat julpysselmingel och det receptet följde vi alla i går!
 
Lite andra recept som jag gärna delar med mig av på mina godsaker jag bjöd på. Receptet på saffranbiskottisarna eller saffranskorporna som man också kan kalla de har jag lagt upp tidigare och ni finner det här. Men här kommer också receptet pepparkakskladdkakan med saffransgrädde.
 
 
Pepparkakskladdkakan med saffransgrädde 

Antal portioner: 8 - 10
Färdigt på: 45 min

Ingredienser

Pepparkakskladdkakan

2 dl rårörsocker

2 dl dinkelmjöl

2 msk pepparkakskrydda 

1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
1 msk mörk sirap
(Rå)socker till att bröa formen med

Saffransgrädden
3 dl vispgrädde
1 pkt saffran efter smak (mellan ½-1 pkt)
2 tsk citronsaft


Gör så här:
Kladdkaka med saffransgrädde
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med (rå)socker.
Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Vispa grädden och tillsätt saffran och citronsaft. Pudra florsocker på kakan och servera!

Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för detta receptet utan har själv fått det från en kompis! Men gott är det! En hit på julbordet om nu vill prova något nytt!

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: