Hade en så tråkig dag igår, ingen orkade göra något utom Lea stackarn som fick sitta och titta på tv hela dagen. Hon lekt lite också men de är ju inte så jätte stimulerande när alla runt henne är dåliga och inte orkar något... Jag har börjat fila på en årskrönika som kommer på bloggen i eftermiddag, en liten summering av det gångna året villsäga.
Men nu tänkte jag dela med mig av lite recept.

Jag bakade ju tre olika bröd till julafton som blev mycket uppskattat och många frågade efter recepten, eftersom jag tagit lite från lite olika recept så kan jag inte hänvisa direkt till något annat än här på bloggen så vill ni baka mina bröd kan ni titta hit. Här har ni mitt vörtbröd
som vart sjukt gott. Rekomenderar verkligen att ni provar!
 

Ingredienser

25 gram smör
1 dl brödsirap
3 1/2 dl vatten
50 g jäst
1 påse vörtmix
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
1 dl russin

Gör så här

Börja med att smälta smöret i en kastrull och tillsätt vatten samt sirapen och värm det tills det är 37 grader. Under tiden kan du smula ner jästen i en bunke. Blanda vetemjöl, rågsikt, vörtmix och russin i en separat bunke.
Blanda ut jästen med degvätskan och tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop degen väl.
Låt den jäsa i 30-40 minuter, knåda sedan degen och forma till en stor eller två små limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan limporna jäsa i ytterligare 30 min under bakduk.
Grädda sedan vörtbröden på 200 grader i cirka 30 minuter.

 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress