22 augusti 2013

Rosa macarons

Recept och gott

Försökte mig också på att göra rosa macarons till Belles kalas och de vart kanske de fulaste macaronsen jag sätt men faktiskt riktigt goda! Jag har ju ingen macaronmatta som man kan köpa för att få det rätta utseendet på dem så en sådan ska absolut inhandlas till nästa gång! Men delar gärna med mig av receptet jag hittade för som sagt så vart de iallafall mycket goda!

Inte min bild som ni kanske förstår utan hemtad här, så här ska de se ut.

Macarons

Grundrecept Mandelkakor
4st ekologiska äggvitor.
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan.
Färga med rödkaramellfärg och smaksätt med 2 matskedar hallonsylt.
Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

Så här blev mina...
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress