16 april 2013

En stor dag

Mammaliv

Idag har Belle badat i blåbär, eller ja de såg iallafall ut som de efter vi va klara med lunchen. Va tvungen att ta fram kameran då hon tyckte de va väldigt roligt att leka med den blåa purén.
 
 
Sen stod hon i krypställning för första gången och sedan ville hon leka med Lea i deras rum. Min lilla börjar bli stor hon med.... Gud va snabbt allt går! 
 
 
Men den största saken som hänt i dag är att Lea inte haft blöja på HELA dagen! Det började med att hon inte ville ha blöja på sig på morgonen utan ville ha trosor till förskolan. Självklart fick hon det så vi knallade iväg till förskolan utan blöja men eftersom hon alltid brukar vilja ha blöja efter ett tag så tänkte jag inte mer på det utan antog att hon hade fått på sig en blöja senare på dagen, men se där hade jag fel! Hon hade varit utan hela dagen och gått på toan på förskolan fler gånger och när vi kom hem fortsatte hon att gå på pottan. Hon ville inte äns sätta på sig blöjan när hon skulle gå och lägga sig men då bestämde vi att vi skulle lotsas att de va ett par trosor så hon ändå skulle väcka mig om hon va kissnödig och gå på pottan och de gick hon med på. Vill testa lite om hon kan hålla sig på natten först innan vi skippar blöjan helt då jag är rädd att vi ska hamna i ett "skräcksenario" igen (hon blir rädd och chockad om hon kissar på sig och sedan anti till att skippa blöjan). Hur har ni gjort när era barn börja gå på pottan? Funkar det att bara strunta i den på natten också, eller ska man vänta lite med det? 
 
Mickan

Waow bra Lea!! Mitt tips! Skippa vällingen på kvällen ;) Ju mindre vätska innan läggdags desto bättre. Och alltid kissa innan sovdags. Bästa är att sista gången hon dricker för kvällen är vid maten. Så gör vi fortf med Emil. Va dock länge sen han drack välling :)

Svar: Jo, de är så vi tänk. Lea slutade med välling på kvällen för några månader sedan och nu dricker hon bara lite vatten till maten sen brukar hon inte fråga efter mer. Försökte få henne att sitta lite på pottan innan vi gick och la oss men de kom inget, svårt att tvinga fram och känns just nu som att jag inte vill pusha för hårt heller så de inte får motsatt effekt igen... Hon hade på sig blöja i natt och den va tom i morse så fortsättning följer ;)
LillaAnna

Clas

Grym bild på Belle, märks att du har ett superobjektiv!!

Svar: Javisst serru, undra vem jag fått den av ;)
LillaAnna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress