19 oktober 2012

Sjuktider

Mammaliv

Åh vilken vecka...och inte på ett bra sett utan jobbig är va den varit! Började i och för sig trevligt med lunch och fika i Tyresö hon en gammal klasskompis men när jag hemtat Lea vid 15 och kom hem började jag omedelbart huttra. Trodde först att värmen hemma inte funkade så ringde Andreas och kollade om spjälet på öppna spisen va öppet eller elementen av men de va inte anledingen till att jag frös. Vid 17 tiden då Andreas kom hem mådde jag inge bra och då förstod jag att de va feber, va så himla länge sedan jag hade feber så kom inte riktigt ihåg hur de va eller iallafall inte så här hög feber. Natten var jätte jobbig och jag låg och frös och svettades om vart annat och hela tisdagen försvann i ett blurr då jag va helt borta i huvudet. Jag sov och sov och svettades och förs. När jag skulle till badrumet kunde jag knappt ta mig ur sängen utan de kändes som jag skulle svimma men jag tog mig tillsist dit för en dusch. Natta kom hit med en bulle och på kvällen kunde jag äta den och fick lite mer energi så jag orkade förflytta mig från vår säng till Leas så Andreas skulle få sova med tjejerna och jag ligga och va sjuk för mig själv.
 
Konstigt de här med att man sover och sover men ändå så är man fortfarande trött när man är sjuk. På onsdagen så kom jag ur sängen för första gången och kunde hålla lite i Belle. Kände då hur varm hon var och tog tempen runt 14 tiden. Lillan hade då 39 grader! Lilla sötnosen, jättehög feber på sin tvåmånadersdag :( hon fick en alvedon men runt 17 så hade de inte hänt något med febern så då kontaktade jag sjukvårdsupplysningen som sa att vi skulle åka in till Astrid Lindgrens barnsjukhus och kolla om de kan vara något annat som orsakat febern.
Andreas som varit hemma och tagit hand om Belle när jag varit dålig fick nu ta hand om Lea då jag åkte med Belle till barnakuten. 
Efter fyra timmar var vi färdiga, då hade vi fått vänta på vår tur sedan vänta på ledigt rum sedan vänta på att lillan skulle kissa i en kopp (inte de lättaste att få en bebis att på beställning kissa i en kopp) och sedan vänta på resultatet. Roligt med väntande...eller? Men proverna visade inget onormalt utan Belle har säkert blivit smittad av mig :(
 
Jag som inte var så kry själv heller kände vilken pärs de varit för mig när vi kom hem igen vid 22. De bara kom som ett slag mot huvudet med trötthet, huvudvärk och febern kom tillbaka. Inte så hög feber dock utan bara så där att man går runt och frys svettas lite... Natten vart förj*vlig.
Belles feber höll i sig runt 38,5 och hon låg och gnällde och sov om vart annat och Lea som velat sova bredvid mig vaknade hela tiden och vart ledsen så jag fick inte mycket till sömn. Vid 5 kom Andreas in och hemtade Lea så hon fick sova i sin säng lite och jag fick sova någon timme. 
Men tyvärr så hade jag redan då en dunkande huvudvärk som höll i sig hela dagen. Runt ett 13 tiden utväcklades den till mildare migrän så jag kunde inte vara där de var ljust eller röra mig då de kändes som hjärnan skulle huggas sönder. Efter 4 alvedon och två ipren (utspritt på dagen) släppte migränen runt 19 men huvudvärknen va kvar hela natten och imorse vakna jag med den. Så himlans skojsigt!
 
Men jag tog en promenad med Lea till förskolan och gick och handlade lite så släpte de värsta så nu är de som huvudvärken ligger oc hkror bakom vänstra tinningen och bara väntar på att antingen försvinna eller bryta ut igen så de gäller nog att ta de lugnt idag och hoppas på att kvällen blir mysgare!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress