23 oktober 2012

Fullt upp

Mammaliv

Tandläkarbesöket igår gick jätte bra, Lea tyckte de va så spännande att få gå till tandläkaren eftersom vi pratat om det nu ett tag. Men när hon kom in i rummet och såg stolen med alla instument och lampan över vart hon lite rädd och ville gå hem istället. Så jag hoppade upp i stolen så hon fick sitta i mitt knä och då gick de bra. Hon var så duktig och gapade så tandläkaren kunde räkna hennes tänder, han har nu 20 stycken! Stora tjejen :)
Sen frågade de Lea vad hon brukar dricka och om hon brukar borsta tänderna och Lea tyckte de va så kul så hon berättade om hur vi borstar tänderna på henne och att hon gör ABC med pappa. Haha Lea brukar räkna upp alfabetet när Andreas orstar tänderna på henne, hon är så duktig och kan många bokstäver själv. Roligt när de tycker det är kul att lära sig. Vi gör de till en lek med både tandborstningen och alfabetet :)
 
Sen bar det av till Esspresso house för lite lunch, Lea åt pankakor dock inget på dem då hon inte tycker om sylt :P men de är så hon vill ha det och då får hon de, ändå inge bra med sylt med massor med socker i.
Själv drog jag i mig en biscotti sen bar det av till BVC. 
 
Lea tyckte de va så kul i väntrummet och dukade upp fika för dockor och nallar sen fick hon följa med in då Belle skulle mätas och vägas och då åkte även kulramen med in. Så där satt hon och pulade med den medan vi la fokuset på Belle. Lea fick mycket beröm av BVC sköterskan då hon va så duktig med kulramen och räknade kulorna samt kunde även färgerna på kulorna. Mammas lilla gulle!
Belle hade gått upp och väger nu 6 kilo och är 61 cm så fort går det! Men de känns bra, det är roligt när hon växer och mår bra :)
 
Efter BVC tog vi en sväng till Gustaf Vasa kyrka för att kolla hur de gjort med altaret nu när de håller på att spränga och bygga på Odenplan. Så här ser de ut nu
 
Helt okej tycker jag, fast lite tråkigt är de ju att de är ett skynke istället för de riktiga... typiskt, va ju samma sak när vi gifte oss i Maria Magdalena. Vi ska ju ha Belles dop där men de blir säkert jätte bra. Lea hittade det lilla kapellet inne i kyrkan och det passade ju väldigt bra som lekhus :)
 
I morse vad jag på inskolningssamtal på Leas förskola och de gick mycket bra, många bra tips om hur de sköter inskolningen och bra info om förskolan. Ikväll blir det föräldrarmöte så då blir Andreas ensam med tjejerna hemma. Här händer det saker hela tiden, ingen lugn stund att va mamma ledig inte ;)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress