Det här bara måste jag prova!

 
Macarons ♥

ca 50 (om de spritsas som femkronor)

170 g florsocker (knappt 3dl)
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker
Nutella för fyllning

Ev lite pastafärg
Ev några droppar essens/arom


Gör så här:

  • Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta genom en sil.
  • Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
  • Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan (ev tillsammans med lite färg och arom). Blanda tills du har en jämn smet.
  • Spritsa rundlar knappt stora som femkronor på bakplåtspapper klädd plåt. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 min. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
  • Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i omgångar längst ner i ugnen i ca 20 min. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från mattan/bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna och fyll sedan med nutella.
Receptet på Macarons är hämtat från boken ”Makarons, Cupcakes, Cakepops & andra söta bakverk” av Mia Öhrn
 
Perfekt liten dessert eller tilltugg till nyår! Vad har ni för planer för nyår?
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress