Det här bara måste jag prova!
Foto call-me-cupcake
Macarons ♥
ca 50 (om de spritsas som femkronor)
170 g florsocker (knappt 3dl)
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita (ca 3 st)
2 msk strösocker
Nutella för fyllning
Ev lite pastafärg
Ev några droppar essens/arom
Gör så här:
- Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta genom en sil.
- Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.
- Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan (ev tillsammans med lite färg och arom). Blanda tills du har en jämn smet.
- Spritsa rundlar knappt stora som femkronor på bakplåtspapper klädd plåt. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 min. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
- Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i omgångar längst ner i ugnen i ca 20 min. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från mattan/bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna och fyll sedan med nutella.
Receptet på Macarons är hämtat från boken ”Makarons, Cupcakes, Cakepops & andra söta bakverk” av Mia Öhrn
Perfekt liten dessert eller tilltugg till nyår! Vad har ni för planer för nyår?